lördag 20 juli 2013

Gud hör bön!

När vi kom ner till hit till Melbourne hade vi ingen lägenhet, utan vi tillbringade vår första vecka på vandrarhem. Innan vi åkte ner så skickade vi på olika lägenheter, men alla vi skrev till sa att vi var tvungna att vänta tills vi kommit ner. Det är inte som i Sverige heller där man tittar på en lägenhet flera månader innan man ska flytta in, utan här är det mer "kom och titta idag och flytta in nästa vecka". 
Med detta i bakhuvudet så trodde vi att det skulle vara relativt lätt att hitta en lägenhet när vi väl landat, but we were wrong
Första dagen vi var här besökte vi många olika visningar och till vår nackdel så var minimum-perioden att hyra sex månader, och vi ska vara här i knappt fem. Det skulle innebära att vi skulle få betala dryga 10 000 kr för en månad då vi inte ens skulle använda lägenheten. 
Vi visste inte riktigt vad vi skulle göra så vi började be, vilket alltid är en bra början. Till slut blev det att vi skicka mejl på 20-30 lägenheter till och frågade om vi kunde få bo där i fem månader, men återigen svarade de flesta att minsta tiden var sex månader. Två svarade att vi kanske skulle kunna få bo där i fem månader, men det var osäkert. 
På lördagen skickade vi in ansökan på de två lägenheterna som svarat. En som var helt ommöblerad respektive en som var fullt möblerad. Ingen av dem kunde garantera något, utan var väldigt skeptiska. 
Dagarna rullade på och på måndagen hade de båda lovat att höra av sig. 
Vandrarhemmet som vi bodde på just då hade vi bokat fram till onsdagen, och efter det hade vi ingen aning om vart vi skulle ta vägen. Skulle vi boka ett annat vandrarhem, chansa att det fortfarande fanns plats på detta de kommande dagarna? Gud, nu måste det bara lösa sig!
På måndag sen eftermiddag får vi svar från en av lägenheterna. You have been approved. 
Hjärtat hoppade av glädje. Vi hade fått en lägenhet och kontraktet kunde skrivas under kommande dag. 
Inflyttningsdatumet blev den 17/7, med andra ord samma dag som vi var tvungna att lämna vandrarhemmet. Ett fantastiskt bönesvar! Och inte nog med det så var det den enda av de lägenhet vi tittat på som var fullt möblerad, med allt man behöver (utom lakan, vilket kändes lika skönt det), gym och med en väldigt vacker utsikt! Plus att vi fick hyra den i fem månader istället för sex.
Så nu har vi bott här i tre dagar och vi stormtrivs! 
Gud är verkligen god, han hör bön, så sluta ALDRIG be! 

 


Vår utsikt från 28:e våningen. 

Ha en kalas lördag där hemma! 

E&V

Inga kommentarer: